onsdag 12. april 2017

11. April 2017 - World ARC 2017-2018


Airconditioningen var på i natt. Det var svært stille, og vindfangerne gjorde nok jobben sin, men når der er over 30 grader i sjøen, sier det seg selv at nattetemperaturen ikke synker så veldig.

I dag har vi gitt vann til noen sveitsere. De har tømt den ene tanken vår nå, og har begynt på den neste. Vi må nok produsere nytt igjen, for det går mye vann. Tor og Terje har gått inn med dinghyen for å handle. Vi ble om bord for å steke ferdig et grovbrød, og blogge litt videre. Forskjellige omstendigheter gjør at bloggen ikke alltid kommer ut med en gang.

Etter lunsj ombord, gikk vi i land og syklet. Terje hadde leid fire sykler uten gir, og vi dro først til et perleutsalg. Deretter gikk turen til en perlefarm om lag 8km sørover. Vi hadde ikke bestilt noe, men ble mottatt likevel. Fikk se hvordan de åpnet skjellene og hvor perlene lå. Deretter kikket vi på perlesmykker.

Tilbaketuren tok vi for oss alle steder vi hadde sett kafeer eller andre perlefarmer. Kafeene var stengt, men en særdeles interessant perlefarm hvor vi kunne gå selv og se hele perleproduksjonen uten guiding, gav ytterligere informasjon om et emne vi kunne lite om fra før. Da vi hadde sett denne, kunne vi sette sammen opplysninger fra alle stedene vi til nå har besøkt, og et bilde begynner å dannes for oss.

Lurer på om Terje regnet ut at vi totalt syklet om lag 27km, før vi ba om at utleiebyrået måtte komme til kirken og hente dem. Vi har ankret opp rett foran kirken, så vi går bare rett inn på stranda der og parkerer dinghyen. Kvelden tilbrakte vi på Pearl Lodge. Hadde bestilt bord der via noen venner som bestemte seg for heller å gå sørover. Plassen var et eventyr. Akkurat slik dere ser i brosjyrer, med bord uti vannet og stråparasol over, og haier som svømmer mellom beina. På land stod bordene under stråtak ut mot bryggene. Her gikk hønsene rundt bordene og ventet på godbiter som turistene «mistet». Det var en «set meny», med rå, marinert tunfisk til forrett, månefisk og gratinerte poteter til hovedrett, og mangosorbet til dessert. Stedet hadde vært perlefarm før, men en storm hadde ødelagt for dem. De hadde utstilt fine perlesmykker ved siden av resepsjonen.

1 kommentar:

  1. Kjekt å lese. Dere får oppleve så utrolig flotte ting. Ha en fortsatt fin seilas alle 4

    SvarSlett