søndag 16. april 2017

12. April 2017 - World ARC 2017-2018

Dagen for avreise sørover. Nå er det snorkling som gjelder, og jeg må bare venne meg til tanken på å snorkle med haier rundt oss. Terje og Tor dro inn for å handle frukt, og kom med en bærepose med appelsiner, pampelmousse (har'ke peiling på stavemåten, men de ligner grapefrukt, har ingen steiner og er søte) epler, smør og tomater. På turen sørover hadde vi fruktsalalat, müsli og yoghurt, og etterpå kaffe. Tor fikk i oppdrag å snurre kaffekverna, og var sånn passe fornøyd med det. Har dere fått en ny kaffeslusk? var kommentaren. Her må man slite for fornøyelsene, var svaret han fikk. «Søren, me glømte kagene» - da kaffen kom på bordet.

Omtrent halvvegs gikk vi inntil revet igjen for å bade og snorkle litt. Det er som et eventyr. Hvit korallstrand, palmer og korallrev og turkis vann. Det var deilig med en liten pause, og da vi forlot plassen, trengte vi ikke engang starte motoren. Det var nok å heise seilet, og så dro vi lydløst ut derfra.

Da vi kom til bestemmelsesstedet, den andre utgangen fra Fakarava, kom Lasse fra Sandvita sammen med en fra Altair ut i dinghyen for å gi oss løkka til en mooring der. De fortalte ivrig om alt det vakre som var å se her, og sa vi kunne glede oss. Rett etter fikk vi besøk fra Scallywag, et sveitsisk par vi har kjent helt fra Gran Canaria. De har en spanjol om bord, Mark, som er fra Sitges. De ble sittende helt til det var stupmørkt.

1 kommentar:

  1. Dokke må ta hensyn til pensjonisten. Kaffi kverna blir for stritt for ham. God Påske.

    SvarSlett