tirsdag 4. april 2017

2. April 2017 - World ARC 2017-2018

… og vi er over halvvegs til Takapoto i Tuamotu-øyene, hvor vi skal plukke opp Edel Marie og Tor Tveit Aanestad på torsdag. De lander på Tahiti, og flyr derfra til øya vi nå har kursen mot. Vi rusler i bedagelig tempo. Dagen i dag har vært vidunderlig! Vi har hatt overskyet vær, og stort sett gode seilforhold. Squallene har ligget ved siden av oss, eller bak, og skubbet oss av gårde. Vi har sluppet unna den voldsomme svettingen, og nå seiler jeg igjen i måneskinn, med rundt 5 knops fart og deilig temperatur. Vi har fylt opp begge vanntankene og føler oss veldig ajour. Generatoren har ikke vist varsellamper i dag.

På denne turen er vi blitt kjent med to nye frukter. Soursop, og en jeg ikke kjenner navnet på. Den ser ut som et lite, grønt eple, som blir gult når det modnes. Det skal skrelles, og har litt trevler i kjøttet, derfor passer det bra å rive det på et rivjern. Det smaker litt som et syrlig eple, og passer godt i salater og supper. Soursop er en oval, stor frukt med pigger på. Piggene stikker ikke, og når frukten er moden, er den hvit og saftig i kjøttet. Smaken minner litt om ananas, men konsistensen er en helt annen. Den har mange, svarte steiner innkapslet i fruktkjøtt. Vi laget fruktsalat med den, men tror nok den passer best til å lage fruktdrikker av. Det kommer nok vi til å gjøre med resten av den!

Har kikket på bilder av korallrevene vi er på vei mot. De ligner veldig på San Blas-øyene i Karibien. Når vi kommer dit, må jeg på med polariserte briller og stå i baugen for å være på utkikk etter korallrev. Da må vi følge nøye alle veipunkter, og ikke seile inn i motlys eller medstrøm. Det er svært vakkert, med palmer og hvite strender, og dit vi skal er det visst mange perlefarmer. Det sies at denne øya har størst perleproduksjon av dem alle. Jeg regner med at de eksporterer dem til Tahiti, og at det er der utsalgene er. Spennende blir det i alle fall! Nå sitter vi med alle forventningene, etterpå kommer erfaringene og ettertankene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar