søndag 19. juni 2016

19.juni 2016

Seiltur uten dramatikk fra Vela Luka. Lett regn og stille, så vi gikk med motor etter å ha fylt drivstoff. Ankom Lastovo rett etter middag.

Leide scootere og kjørte “over hele øya”. Hadde lunsj i Lastovo by, og dro videre til Skrivena Luka, hvor vi etter ønske fra meg, stakk innom campingplassen som lå i en olivenlund. Jeg hadde nemlig mast om å få kjøpe lokal olivenolje, men scooteren ville liksom aldri stoppe når jeg ville det. Når jeg så endelig fikk det som jeg ville, gikk jeg for å forhøre meg om de som bodde i en olivenhage hadde noe olje å selge. Hvor mye ville jeg ha? En liter, svarte jeg uten å tenke. Fruen kom ut med ei tom vinflaske, gikk i kjelleren og tappet flaska full, korket omhyggelig og tørket overflødig olje av. 80 kn. Jeg var overlykkelig! Kortreist olje, sikkert økologisk produsert! Mann og sønn gikk ikke engang av scooteren. Hva slags olje det var? Hva er de prikkene for noe? Jeg vet ikke! Sikkert bare litt grums fra pressingen.

Etter å ha kjørt litt til, bestemte vi oss for en tripadvisor restaurant. Da vi kom dit, var den stengt fordi de hadde hatt bryllup kvelden før. Sønnen i huset hadde giftet seg, og de trengte en hviledag. Vi dro til en annen tripadvisor i Lastovo by. Vel plassert ved bordet, med menyen i hendene, ville kapteinen vite hva som var spesialiteten for spisestedet. Servitøren forstod ikke engang spørsmålet. Alt er spesielt! Hva vil du spise? Dette ble vanskelig. Jammen dere må jo da vite hva som er spesielt? Dere skal få litt mer tid! Vi andre bestemte oss raskt. Så måtte kapteinen også ta noe. Da maten kom, viste det seg at det var godt alt sammen! Tenk det! Kapteinen ble så medrevet at han til og med kjøpte ei flaske lokalprodusert olivenolje (for å bevise at fruen hadde bommet noe aldeles forferdelig). Kaptinnen ble så satt av ved båten, mens mennene betalte scooterleien. De returnerte mens kaptinnen satt med brettet klar til å blogge. Kort etter, kom han vi hadde leid scooter av med et fortvilt uttrykk i fjeset. Han hadde tatt for mye betalt, og beklaget skrekkelig! Her er folk ærlige! Vi kan anbefale både folk og land. Nå sjekker vi ut i morgen ettermiddag og tar nattseilas til Italia.

1 kommentar:

  1. God tur til Italia. ser på Ais en at dere går for ca 5 knop. Fint av kapteinen at han hadde tid å kjøpe olivenolje. Får håpe at han ikke skader seg mer, godt Pål er med. det går jo gjøken med bilder og blogg. Kjempebra :)

    SvarSlett