torsdag 16. juni 2016

Torsdag 16.juni
Våknet ved 6-tida av fryktelig knirking fra tauverket, noe som skulle vise seg å tilta utover dagen. Etter frokost var alle mann på dekk for å skrubbe. Været var perfekt for slike aktiviteter, overskyet med tordenbyger, og vind vi visste skulle øke på utover dagen. Det var meldt storm fra sørøstlig retning, og vi valgte havn med tanke på dette.

Vi skrubbet helt fram til 14-tida, og da var skuta nesten som ny igjen! Jeg hadde funnet fram yoghurt og müsli, og forkynte at nå var alt klart. Da jumpet skipperen like godt ned i badekaret (les: styreposisjonen) med hele sin tyngde. Resten av mannskapet hang bekymret over og kom med allslags gode råd. Det ble kalde omslag (frossen kalkun) på kneet (knehøne?) og kaldt vann i flaske, - og stakkars han som slo seg sånn!!! Jammen godt at arbeidet var unnagjort, for biltur var eneste mulige aktiviteten etterpå. Vi kjørte opp i høyden for å se på havet. Det var ikke en båt å se noen steder, og havet var “hvitt”.

Konoba Golub var siste stopp før vi leverte leiebilen tilbake. Nå har vi heist opp både landgangen og lettbåten, så det ikke skal bli knust mot kaien. Det er noen voldsomme rykninger i båten, skapt av vinden og bølgene ute på havet. Vi må passe på tauverket hele tiden, og håper det holder slik at vi ikke tørner inn i kaien eller de andre båtene.

3 kommentarer:

  1. Hallo kjære dere. Så gøy å lese blogg og følge dere!! Blir ikke bare Mikal som gjør det. �� Går det bra med skipperen da?? Huff å skade seg slik. Er på hytta og her ligger havet blikk stille... Høres ut til at dere har kontrasten. Men kos dere masse og god tur!!! ��☀️

    SvarSlett
  2. Det går bra med skipperen! Heldigvis! 😊 Kos dere på hytta! 👍🏻

    SvarSlett
  3. Stakkar skipper! Godt at Knassen er med👍 Hilse så mye😘

    SvarSlett