søndag 26. juni 2016

Søndag 26.juni

Vi fikk nytt delfinbesøk akkurat ved midnatt. 4-5 delfiner lekte seg rundt baugen, og det hele varte bare 1-2 minutter, så var de borte.
   Vi satt oppe alle tre helt til kl.02.00. Da ba kapteinen om å få sove litt. Det gjorde han i cockpiten. Vi andre to holdt nattevakt til kl.04.00. Da klarte ikke jeg mer. Pål holdt stand en time til, så overtok kapteinen. Siden har han vært in charge. Jeg våknet i 7-tida av at jeg nesten ramlet ut av senga. Det var forresten ikke bare meg som ramlet, men mye annet også. Vi gikk for segl igjen, med vinden på tvers og 18-20 knop. Ripa lå nedi havet, og jeg satt på veggen. Da var det på tide å snakke fornuft i kapteinen! Han måtte ut med bommen for å redde morgenfreden. Vi fosset mot Etna, som ruvet med sine 3323moh, og med en liten skydott på toppen. En halvtime unna, kom kjæledeggene igjen. Like raskt besøk som sist, og like velkomment.
   Så havnet vi rett oppi mafiaen på Sicilia. Det er ikke tull engang. Vi blåøyde, norske fiskeboller,  gikk inn i ei havn uten å spørre om prisen engang. Nå har vi lært av det, og håper vi ikke gjør det igjen! Å ligge her, koster mer enn et norsk hotellrom med frokost. I tillegg har de plassert oss så langt unna resepsjon, toaletter og fasiliteter som det går an å komme. Vi ligger sammen med de lokale fiskebåtene! -Og her skal jeg være ei hel uke!!!! Til og med alene (noen dager!) Sammen med mafiaen! Det kryr av uniformskledde menn, og kystvakten kan jeg se rett bort på. Jaja! Her skal det brukes både Internett, vann og strøm, for det har vi betalt for.
   Var nok litt sint da jeg skrev dette. Vi orket ikke være ute etterpå. Det var så varmt, at vi gikk inn i båten, skrudde på full kjøling og satte vaskemaskinen i gang. Far og sønn gikk i gang med noen innendørs sysler, og det gjorde jeg også. Vi tok til og med siesta. I kveldingen tok vi oss en tur inn i Riposto. Sjarmerende by, med ei fin steinkirke, men med mye av det samme preget som i forrige havn, Crotone. I Riposto fant vi i alle fall en fin restaurant som vi spiste i. Etter rusleturen på byen, fikk vi bivåne et flott fyrverkeri fra stedets festning.

1 kommentar:

  1. Du er en tøff kaptinne som tørr å seile sammen med kapteinen din. Håper vi er like tøffe som deg, Pia! Vi er nå i Jerez vest for Malaga.

    SvarSlett