tirsdag 21. juni 2016

21.juni

Startet i nydelig vær fra Ubli, Lastovo. Fikk med solnedgangen og et cruiseskip ved navn Hoseanna, som skulle til Venezia,
    Jeg la meg rett etter kl.21. Det var vanskelig å sove, for etterhvert ble der mer bevegelse i båten. Vinden kom bakfra, og gutta satte opp spri-segl, eller butterfly på seglet, med hovedseglet som støtte. Må innrømme at denne gangen snek jeg meg unna vakten. For å få litt bedre samvittighet, laget jeg heller litt å spise til de. Nå, kl.08.15, ligger begge i cockpiten og sover. Vi er godt kledde, og gjennom et anselig skylag kan vi skimte sola. Gjennom de høye bølgene som kommer på skrå bakfra, skinner det i stimer av tunfisk. Før jeg hadde stått opp, hadde de sett delfiner.
    Det har gradvis klarnet, men vinden har holdt 12-21 knop. Vi har småsovet hele dagen, og nå i kveld kom vi inn til Italia. Havna er skjermet av en kjempemolo, og gav umiddelbart ly for de høye bølgene vi har kjempet oss gjennom dette døgnet. Hadde vinden bakfra, og har seilt med 7-8 knops fart.

2 kommentarer:

  1. Har følgt dere på AIS en. Ligger litt etter på tidsjema. Ser ut til å være en god havn på bildene. Var det du skipperfrue som hadde dagvakt da guttene sov. du har jo stålkontroll. God tur videre.

    SvarSlett
  2. Oy, så på kartet at dere ligger nær en flyplass. Pass på kapteinen så han ikke tar seg en tur. viktig oppdrag kan han kalle det. Han liker seg i louncen, tror jeg det heter :)

    SvarSlett