lørdag 14. januar 2017

13.januar 2017 World ARC 2017-2018

Bokstavelig talt – tatt rett på sengen! Vi våknet kl.05.45, i blodige laken (dvs. min bedre halvdel hadde vært våken en stund og tatt kverken på en del av beistene). Til nå har det ikke vært noe stort problem, og med den heftige vinden vi har hatt, og fortsatt har, anså vi det for rimelig greit å ha full gjennomtrekk i sovelugaren. Det skulle vise seg å være fullstendig feil antakelse! Vi håper nå at vi ikke får de store reaksjonene på myggstikkene, selv om jeg ser for meg både malaria og denguefeber (huff og huff). Vi har imidlertid hørt at faren for det ikke er størst ved kysten!
   Mens jeg nå skriver, har vi en ungdom som vasker båten vår for skitt, salt og støv. Han gjør en god og grundig jobb. Fortsatt har vi kraftig vind fra nordøst, og skuta legger seg godt over, til og med her i havna! Nå er han snart ferdig med utvendig vask. (Litt mindre å gjøre for noen andre!)
   Etterpå dro vi på busstur for å se Santa Marta. Stoppet i byen for å fotografere katedralen og gå i museet. Deretter måtte vi se den store conquistadoren sin hacienda (ingen av oss husker helt hva han het) Det vi husker best, var iguanaene som gikk løst på den store eiendommen hans. Jeg husker best alle eiendommene med gjerder rundt, og «favelaene» (fattigstrøkene) rundt omkring. I tillegg husker jeg gatene av varierende kvalitet – noen asfalterte, noen delvis asfalterte, og noen grusgater. – Og så var det alle husene, med forskjellige farger på! Har også sett massevis av flott tagging på betongvegger. Virkelige kunstverk!
   I kveld var vi ute med et hyggelig, svensk par. Han er tidligere klatrer, og har nå solgt sitt firma, «Klatremus». Han og kona har nå som intensjon å seile!

   Nå har vi myggnetting foran alle åpne luker og vinduer – full belysning, og klappjakt på blodsugerne. Terje har telt over 30 myggstikk bare på meg. Han er overbevist om at han har dobbelt så mange som jeg har! Vi vet at der fortsatt er en mygg vi ikke har tatt kverken på, og jeg tipper at det ikke blir noe soving før den ene er tatt!

2 kommentarer: