fredag 27. januar 2017

26. januar 2017 World Arc 2017-2018

Vi hadde hørt at det var mye knott ved panama-kanalen, så vi tok ingen sjanser denne natta. Alle påstod de hadde sovet godt med kjøleanlegget på, så da var det bare fryd og gammen. Etter frokost og innsjekking i Panama, fikk vi lokal guiding til en restaurant som serverte veldig god mat. Vi valgte å sitte i samme lettbåt, siden kapteinen insisterte. Han som førte an, la for dagen en aldri så liten kraftdemonstrasjon, bare for å poengtere hvor dumme vi var som absolutt skulle være i samme båt. Han måtte stoppe og vente flere ganger, og til slutt gav han opp og sa at han skulle kjøre bak oss. Han ledet oss gjennom en tunnel av mangroveskog. Der, sa han, skulle det være mange apekatter, og de kunne bite, særlig hvis vi ikke hadde mat til dem. Det hadde vi selvfølgelig ikke, så jeg håpet i mitt stille sinn at vi ikke så noen – noe vi heller ikke gjorde. Vi så noen fine fugler! Vi bestilte, på hans anbefaling, biff med franske poteter og en pepper, eller blåostsaus. Det var godt, særlig for mannfolka! Det var jo ingen andre grønnsaker enn poteter, så da var det gode greier!
   Vi valgte å dra derfra for å samles med de andre i Colon, Shelter Bay marina. Her skal vi være til vi drar gjennom Panama-kanalen den 30.01.17. Da må vi handle i sivilisasjonen før vi drar ut i Stillehavet. (Vi kan også handle i Panama City etterpå.)

4 kommentarer:

 1. Jammen opplever dere mye! Jeg er så glad dere er kommet så langt og ikke hatt ille stormer og det som verre er.. Blir nok spennende og kanskje litt utfordrende gjennom Panamakanalen. Men den dyktige kapteinen og kapteininnen går det nok strålende! Stein og jeg hadde utfordringer med å stå oppreist i dag og unngå beinbrudd i skiløypene i Sirdal... Men sola skinte da på oss også og ikke bare på dere. :-) hilse og kos dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi gjør det, Grethe og Stein! Må av og til ut av komfortsonen! Hils Stein

   Slett
 2. Det ser travelt ut i Panamakanalen...

  SvarSlett