lørdag 28. januar 2017

27. januar 2017 World Arc 2017-2018

Dagen skulle brukes til måling av båten, og det skulle gjøres av en person som arbeider her. Kapteinen måtte bli ved båten, og kaptinnen måtte dra sammen med crewet, de som landet med flyet på San Blas, Finn og Aud Elin Kjerpeseth, og Bengt til Colon, for å se oss om. Vi skulle ta bussen til byen kl.11. Ingen buss kom, og vi gikk inn i marinaen for å bestille taxi. Mens vi ventet på taxien, kom sjefen ved marinaen. Vi fortalte ham at vi skulle downtown Colon. Da sa han at «Der vil dere ikke dra! Dit vil ingen dra! You’re gonna be a target right away!» Han anbefalte oss å dra til et kjøpesenter. Vi gikk inn i marinakontoret igjen, og der sa de at taxien ville ta en time å komme ut til oss, så vi burde spise lunsj mens vi ventet.
   På vei inn til kjøpesenteret fikk vi vite litt om veien som vi kjørte på. Marinaen vi ligger i, og anleggene rundt har vært amerikanske helt fram til 1999. Da overtok Panama, med Noriega ved roret. Alle de amerikanske husene i forlegningen var plukket i stykker og ramponert. Veien inn til Colon var lagt gjennom jungelen, og han mente det var farlig å ferdes der, for der var både tiger og panter og apekatter. Øynene våre ble større og større, og da vi måtte forbi flere vaktposter der det var bevæpnede vakter, fikk fantasien fotfeste. Vi tok ferje over panamakanalen, og gikk på kjøpesenteret i litt over tre timer. Klokka fem visste vi at veien over panamakanalen var åpen igjen, derfor valgte vi å dra tilbake da. Da fikk vi kjøre gjennom slusene, med store båter som ventet på at slusene skulle fylles. Det var jo ganske spennende.

   Vel tilbake fant vi kapteinen som hadde ventet forgjeves på oppmåling av båten. Han hadde brukt dagen til å dykke under båten for å rengjøre den, for han kunne jo ikke forlate den. Nå håper vi bare at oppmåleren kommer i morgen, slik at vi får være sammen på «slusemuseet». Da vi hadde fått summet oss, deltok vi på mexikansk aften sammen med resten av ARC-deltakerne. Nå har vi også truffet svenske Eva og Peter Askulv, som nesten mistet masten sin på veien hit. Vi håper de blir i stand til å fortsette sammen med oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar