mandag 15. august 2016

Lørdag 13.august

Enda en morgen med vekkerklokka på! Det var dagen for slipping av båten. Det skulle skje 08.30, og før den tid måtte vi ha spist frokost og være klar for å forlate båten. Vi fikk tilbud om hjelp fra vår engelske nabo, men kapteinen takket nei. Han hadde mer enn nok hjelp i kaptinnen. Hun er jo så dyktig at det holder!
   Vi klarte oss greit. Båten ble løftet opp og spylt, og etterpå satt på plass nær inngangsdøra til slippområdet. Vi tok oss en runde på byen mens det stod på. Etter lunsj returnerte vi, og begynte så smått på rengjøringen. Kapteinen kastet seg over propellen, med det resultatet at den nå skinner slik at vi nesten ikke tør å forlate den. Noen kunne jo tro den var av ekte gull og få lyst på den.
   Kaptinnen hadde en mer traurig jobb. Hun skulle pusse inni hullene på det ujevne laget av kobber som ble smurt på i fjor sommer. Kobberen skulle nemlig fram, for da blir det ikke så mye groe under båten. Startet med en dekk-skrubb, men gikk snart over til sandpapir, grovt sandpapir. Det var bare det, at det ikke ble pusset nedi søkkene., men oppå toppene. Da måtte det hardere lut til! Til slutt ble hun sittende med en victorinox foldekniv og skrape nedi. Tenk dere å sitte og skrape et båtskrog med en liten foldekniv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar