onsdag 10. august 2016

Tirsdag 9.august

Gikk på motor i natt. Vinden økte utover natta, så vi satte opp spriseil for medvind. Vi klarte da å holde 7-8 knop SOG(speed over ground, for de uinnvidde) Da Tone og Svein overtok vakta, gikk vindstyrken betydelig ned, så de tok ned seilene. Vi overtok på morgenkvisten igjen, og da varte det ikke lenge før seilene var oppe. Ved middagstider var vinden såpass sterk, at vi slo av motoren og reduserte storseilet. Da hadde vi en fart på mellom 7og10 knop (båthastighet). SOG var ikke så høy, for vi hadde litt motstrøm. Fra morgenen av, var været overskyet, men rundt middagstid kom sola.
   Kapteinen trakterte kaptinnen og crewet med deilig middag og rosinboller med kaffe.
   Ved 19-tida lokal tid, seilte vi inn i La Luz, Las Palmas. Da var arbeidsfordelingen slik: kapteinen og fokkeslasken tok inn spristagene, kaptinnen hang ut fenderne, og lettmatrosen styrte. Vi kom oss velberget til kai, og fikk angivelig den mest etterspurte og populære plassen. Naboen vår, en amerikansk dame, kalte pongtongen vi lå ved en “graveyard”. Hun hadde ikke til hensikt å ligge der helt til ARC-en startet i november.
   Etter å ha slappet av en stund, gikk vi og dusjet før vi fant en restaurant. Der ble vi servert av en spanjol som snakket klingende svensk.

2 kommentarer:

  1. Så bra at dere er fremme. God pressedekning av turen. Vi følger spent med. Ser på rasjonering at dette er ikke noe for meg. Bare noen sjokoladebiter. Da rekker dere "venninetreffet"😊

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett