torsdag 18. august 2016

Mandag, tirsdag, onsdag, hhv 15.-17.august

Kapteinen er nok den som koser seg mest! Han snakker med alle som nærmer seg, samtidig som han har overtatt alt arbeid under vannlinja. Han har mye kontakt med en engelskmann på 75 år som har ligget her på slippen i 12uker. Seilbåten hans er grønn over og rød under, og han har en liten hund som han bærer opp og ned stigen i ei lita veske. Denne dagen, onsdag 17. august, skal båten hans på sjøen igjen. Han er litt urolig for været, for det kom visst storm fra Kapp Verde-øyene, og den var på vei hitover.
   Kaptinnen gjør de dagligdagse tingene, bortsett fra at hun må bruke minimalt med vann. Utenom det, går hun ærender, tar seg litt pedikyr, bestiller nye briller og går på vindusshopping. Det er hun veldig flink til. Det blir lite kjøpt! I dag gikk hun frivillig på stranden og var der i en time. Hun svettet seg gjennom timen, og spratt opp nøyaktig kl 17, lykkelig for å kunne gå derfra. Etterpå fikk hun gjort avtale med ei dansk dame om å skifte stoff på noen puter i cockpiten.
   Til informasjon, og for dere som ikke har fått det med, står nå båten på land, og kaptinnen har bestemt at vi skal bo i båten. All dusjing og dogåing foregår på land, og vi må ha to nøkkelkort for å gjøre våre ærender. Det sier seg selv at der må planlegging til! Først må man ha på sko, gå ned en stige på akterenden av båten, så åpne døra til gata med nøkkelkort, så krysse gata og bruke et annet nøkkelkort for å komme inn til dusj og toalett. Vi må passe på å ikke drikke store mengder væske før vi legger oss hvis vi ikke vil gå på do om natta.
   I skrivende stund har kapteinen pågående arbeid inni motorrom, dusj, toalett og bakom navigasjonsstolen. Båten ser ut som et mekanisk verksted, noe kaptinnen er sånn passe fornøyd med. Hun er likevel ganske fornøyd når ting virker, så hun må nok finne seg i alt rotet. Nå har hun nettopp overtalt ham til å ta kvelden. Klokka er 23.50.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar