onsdag 10. august 2016

Torsdag 4.august

Dette ble den siste dagen i middelhavet. Vi hadde bestemt oss for å reise på ettermiddagen etter å ha sjekket værmelding. Først syklet Terje og Svein til Gibraltar for å gjøre viktige innkjøp ifbm atlanterhavskryssing. Tone og jeg gjorde matinnkjøp, og måtte ta taxi tilbake til båten. Deretter skulle vi tilbake til La Linea for å kjøpe noen klær som Tone hadde prøvd på veien til Mercadona. Vi fant butikken, men den hadde siesta fram til kl 18, så dessverre, ikkeno resultat denne gangen heller, bare en masse med skritt uten dytt.no.
   Vi kastet loss, og dro med båten til Gibraltar for å fylle drivstoff. Det er billig å kjøpe det der, og det skulle snart vise seg at det var veldig bra vi hadde gjort det. Vi stod nemlig og spant nesten på samme sted utenfor Afrika i 6 timer! Det ene skipet etter det andre dro forbi oss der vi kjempet med 1-2 knops hastighet. Det var da jeg slo opp tidevannstabellen for Gibraltar. Vi spøkte med hva de tenkte om de dumme nordmennene som dro avgårde på den tida. Jeg foreslo at vi kunne jo rope opp et av tankskipene på vhf-en og be dem kaste ut ei line slik at de kunne dra oss ut av stredet. (Jeg er god på brygga jeg også!) En hel flokk med delfiner eskorterte oss ut av havnebassenget.
   Etterhvert som mørket senket seg, stoppet den sterke tidevannsstrømmen, og vi seilte utover med motor. Det var Terje og meg som hadde første vakt, og det var mye å ta hensyn til og passe seg for. Fikk se Tanger by night. Denne byen var vi i for 11 år siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar