mandag 1. august 2016

Søndag 31.juli

Dagene flyter litt i ett når vi er på havet. Lurer på hvordan det blir når hele 3uker skal tilbringes ombord uten å se så mye annet enn hverandre og havet?
   Det var kapteinens tur å lage lunsj. Vi skulle få kylling i hvit saus og pasta. Vi satte i gang, for han ville gjerne ha hjelp fra fruen. Plutselig gikk strømmen. Da ble det plan nr 2 som måtte iverksettes. Etterpå var det på hodet ned i ei av gulvlukene for å finne ut hva som hadde gått galt. Han fant raskt ut hva. Impellaren var nesten oppspist! Heldigvis hadde han tenkt den tanken før det skjedde, og fant fram en ny.
   Vi fortsatte livet ombord. Nå deler crewet både bord og seng, uten at det skal avstedkomme spekulasjoner. Akterkabinen er utvilsomt et bedre sted å sove på skift når været er røft. Vi hadde mye vær mot oss, men så på værmeldingen at vi skulle få medvind på solkysten. Vi hørte mye pan-pan og distress-meldinger på kanal 16, og vi så at både fly og helikopter deltok i redningsaksjoner. Antar og tror at noen av disse var flyktninger. Vi så ingen, men hørte det via meldingene vi fikk.
   Selv surfet vi på bølgene, med Svein som styrmann. Lukene i salongen var åpne, for det var varmt og fuktig. Ja, ikke bare i salongen, men også på kjøkkenet. Tone var som vanlig på kjøkkenet, og jeg var på vei inn til salongen, da det skjedde…… Ei kjempediger flodbølge vasket over hele båten. Det var bare så det veltet inn med vann! Da ble det aktivitet! Fram med håndklær og bøtter for å få ut vannet. Rett etterpå kom bølge nr 2. Den fant veien inn på kjøkkenet.
   Natten kom og gikk, og vi er flinke å følge vaktene våre, bl.a fordi de fleste av oss får god hvile og nok mat.øndag


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar