fredag 12. august 2016

Torsdag 11.august

...og siste hele dagen vi hadde med Tone og Svein, for denne gang. Hadde igjen leid bil, og Tone og jeg hadde lagt planen for dagen. Første stopp var en kjempefin botanisk hage, grunnlagt av en svenske. Fredelig og godt å rusle rundt der i skyggen av flotte trær og busker. Kapteinen hadde glemt å lade kameraet sitt, så det ble en haug med Samsung-bilder, bare for å bevise hvor mye bedre de ble enn bildene fra iPhone. Det var vanskelig å løsrive gutta fra parken, men til slutt klarte vi å overbevise dem om at der var mange flere store opplevelser langs ruta.
   Neste stopp var et kjempestort krater, med en topp ved siden av. Siste utbrudd vulkanen hadde, var for ca 2000 år siden. Det rare var, at jo høyere opp vi kom, jo varmere ble det. Det var heldigvis ganske tørt i lufta, så svetten dunstet bort. Vi måtte passe på å drikke vann hele tiden. Høyeste temperatur vi hadde på toppene, var 40 grader (det var ikke ved krateret). Etter denne toppturen spiste vi lunsj.
   Så bar det videre oppover i fjellene. Den ene spektakulære utsikten avløste den andre. Det var så mye vakkert å se, at det vanskelig lar seg beskrive. Håper solturistene gjør mer enn bare å slite ut strendene! Gran Canaria har mye mer å by på enn sol og strender. Vi begynte på en fottur i fjellene, men gav ganske raskt opp. Det var skrekkelig varmt, og å gå 3,2 km på en støvete sti for å se en fjellandsby, var rett og slett litt mer enn vi orket. Vel vitende om at vi hadde mer på programmet før dagen var omme, satte vi oss i bilen og kjørte mot enda en topp for å få fine nærbilder av det storslåtte landskapet. Der oppe ble det handlet litt lokale mandelprodukter, juice og frukt, før vi endelig innså at nå måtte vi skynde oss til playa Ingles før det ble mørkt. Denne stranda var ei flott, naturlig strand i sør. Her var planen å ta en dukkert, noe vi også gjorde.
   Avslutningsmiddagen ble på strandpromenaden. I morgen tidlig reiser ARC-mannskapet tilbake til Norge. Kaptein og kaptinne blir her en tid framover. Har ikke bestilt hjemtur enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar