onsdag 10. august 2016

Mandag 8. august

Vi har omsider falt inn i en god rytme. Det er fullt lovlig å sove på dagtid når vi ikke har vakt. Dette ble den første dagen vår uten sol. Disen ligger over oss og sperrer utsikten til fartøy vi vet er i nærheten. Brukte formiddagen til å lese om Kanariøyene, og fikk mye nyttig informasjon. Tone fortalte oss om en møll vi har hatt i båten i natt. Hun tok den i et papir og fikk den ut, men den vil liksom ikke forlate oss. Heldigvis holdt den seg borte mens vi spiste. Da den kom tilbake igjen, og Tone sa hva hun hadde gjort med den, sa Terje: Jamen det er jo en Kolibri! (Vi føler oss ikke helt sikre på akkurat det, da!) Men det var ei som var glad hun ikke hadde drept den! Nå ligger kameraet klar til neste gang den kommer. På min vakt hørte jeg fuglekvitter, og det langt til havs! Terje tok fram lykt, men vi så ikke noe før dagslyset kom. Da så vi at det nok måtte ha vært terner som holdt seg rundt oss.
   Selv om sola lå bak skydekket, var det deilig å sole seg på dekk. Delfiner fikk vi også sett, og denne gangen hadde de en lys gråfarge. Det var i allefall 10 stykker som lekte rundt baugen. Vi har også sett lirer. De flyr lavt over vannflaten, nesten med vingespissen nedi. I tillegg har vi hatt besøk av diverse insekter. Blomsterflue var den ene, de andre vet jeg ikke navn på. Her blir de små opplevelsene store!
   Nå begynner dønningene å bli store igjen. Vi går fortsatt med motor. Vi ønsker å korte ned på seiltida, slik at vi får bedre tid på land. Vurderer å heise seil hvis vinden blir 14 knop eller mer bakfra!
   Har hatt flere delfinbesøk i dag. Svein filmet, og Tone fikk i alle fall ett fint bilde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar