onsdag 10. august 2016

Lørdag 6.august

Dagen startet med vakker soloppgang, og havregrøt til frokost. Kapteinen og kaptinnen forsov seg til vakten sin kl.03.00. Tone måtte banke på for å vekke oss. Det hører med til historien at Svein og kaptinnen hadde kjøpt seg nye telefoner. Disse hadde stilt seg selv på lokal tid, og siden kapteinen ikke hadde ladet sin telefon, ba han kaptinnen sette sin på vekking. Det gjorde hun, men litt utpå natta våknet hun og sjekket tida på telefonen. Den viste seg å være enormt treg, men hun slo seg til ro med at det sikkert var riktig.
   Senere på dagen har vi funnet ut at det nok stemmer, men vi har valgt å beholde skipsklokka til vi er framme på Gran Canaria. Nå har vi også laget til dagvaktene, slik at vi føler at vi har ordentlig fordeling av byrdene. Kapteinen gledet oss med nystekte kanelsnurrer i dag, og vi fikk spise alt opp. Til middag laget Tone nydelig chili con carne. Vi spiste ikke opp all risen, så derfor laget jeg appelsinris til dessert. Siden det var lørdag, hadde vi chips og smågodt i form av peanøtter, rosiner og mandler, - og en sjokoladebit ekstra til hver ;-)
   Så var det vaktskifte fra 19-22. Tone og Svein hadde denne. I løpet av vakten deres gjennomgikk vi mer om matinnkjøp, hvordan håndtere maten, og hvordan lagre den på best mulig måte. Vi måtte le litt av forslaget (i ARC-permen) om å ete av hundeskåler (med sjøsykebrillene på). Ellers har de mange gode og praktiske råd basert på tidligere erfaringer.
   Etter at Tone og Svein hadde gått og lagt seg, gikk vi nedenunder og fant fram og tok på oss skikkelig seilertøy, sko og redningsvest. Seiler nå langs kysten av Marokko, uten å se land. Hadde ingen solnedgang i kveld, og heller ikke måne og stjerner. Stjernene dukket opp senere. Morilden derimot, glitrer hver gang ei bølge brytes. Luftfuktigheten er på 100%.. Har tunge dønninger fra sterk kuling/liten storm tidligere i uka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar