søndag 12. mars 2017

11. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Det han ikke nevnte, var at vi har hatt motstrøm det meste av tiden vi har gått uten motor. På kartet vårt står det at der vi seiler skal vi egentlig ha medstrøm. Når det ikke skjer, lurer vi på om det er fordi hele stillebeltet har flyttet seg sørover, og dermed også strømmen??? Hvem vet?

Kapteinen kan jo her fortelle litt om vår ørlille kursendring:
I går, 11. tok vi ut en ny langtidsværmelding hvor vi ser at vinden ville løye av i et område på 8°S, på den breddegrad vi hadde valgt å seile vestover på. Det vindstille område vil skje så langt sør som 9°S og i område 115-125°V, hvor vi forventet å seile gjennom de neste 4-6 dagene. På grunn av dette endret vi kursen litt sørover slik at vi når 10°S, 120°V innen 2-3 dager. Stemmer værmeldingen vil vi da opprettholde en øst-sørøstlig tradevind på ca. 15kn. Vi vil da opprettholde en fremdrift på 160-170nm i døgnet (ca 7kn). Blir vinden vedvarende(??) vil vi være fremme om ca 9-10 dager, men på så lange avstander skal der ikke mye endring på vindhastighet og retning før det gir store utslag på seilingstiden.

1 kommentar:

  1. DettE liker jeg. Nå har eg fått så mye info at jeg er godt fornøyd. For tår hvilke dippetutter som er på ønskelista til kapteinen. Ser også at ha begynner å tenke miljø. Kansje det blir el bil som ålgårdslusken 😀

    SvarSlett