tirsdag 7. mars 2017

6. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Hadde ikke før nevnt det – om været, før jeg får meg en smekk på fingrene. Fra kl.23 og fram til ca.11-12 i dag, har det regnet som bare det! Nå har vi i alle fall fått vasket saltet av båten, tauverket og seglene! Kapteinen har laget en oversikt for oss om hvor i flåten vi befinner oss. Vi kan ikke se en eneste båt, men de er her likevel. Resten av dagen har vært overskyet, og jeg kan jo bare si – heldigvis! Det har vært heftig mye sol i det siste, så det var en nice avveksling.

Dagen i dag er brukt til testing av radiofrekvenser, rope på de i flåten vi ikke har fått kontakt med, samt lage denne oversikten. Mens alt dette pågikk, fikk vi selvfølgelig en fisk på kroken. Alt har en tendens til å skje samtidig. Den ble hengende så lenge, at kapteinen hadde et svare strev med å få inn senen, og da fisken skulle dras oppi båten, glapp den. Det var en fin størrelse tunfisk, ikke for stor. Hadde kanskje klart å få den inni frysa hvis vi hadde stuet litt klokt.

Kaptinnen har bakt rundstykker og reparert hattebåndet på panamahatten sin. På Galapagos fikk vi vite at det ikke er panamahatt, men hatt fra Equador! Panama har bestilt hatter fra Equador, fordi de har hatt flest turister å selge dem til. Dermed har den fått navnet sitt derfra. Så vet vi det!

Ellers er det utrolig hvor mye vi får utrettet på en seilas. Kapteinen har stadig aktiviteter på gang, og jeg holder nesten pusten og håper at alle duppedingser og deler fungerer som de skal. Det er ikke enkelt om noe går i stykker når vi er så langt fra folkeskikken som vi er nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar