lørdag 4. mars 2017

2. og 3. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Går fortsatt på motor, for nå er vi i stillebeltet «The Doldrums», som de kaller det. Mange av de andre i flåten har sett både delfiner og svære hvaler, mens vi måtte nøye oss med å se tusenvis av små maneter i alle slags fasonger. Vi har det stille og fredelig, lager mat og vasker opp, reparerer klær og leser, og i dag, 3.mars, kan vi rapportere ei svær skilpadde som svømte rett ved siden av båten! Ikke verst!

Vi har hatt høytlesning på dekk i skyggen av fokken i ettermiddag. Det var herlig! Forbereder oss på øyriket som nå ligger foran oss. Ser ut som vi har mye spennende i vente, både vulkanske øyer og korallrev.

Etter mørkets frambrudd, en tur fram i baugen. Sitter og stirrer utover Stillehavet, som i sannhet lever opp til navnet sitt akkurat nå. Månen er en smilemunn, og lyser sterkt. Ser godt konturene av himmel som møter hav, og til og med dønningene som lager den søvnige bevegelsen. Venus gikk akkurat ned under horisonten, og i melkeveibeltet ligger sydkorset. Beina mine blir opplyst av navigasjonslyset på babord side, og jeg kjenner den varme lufta fare forbi meg, mens Aurora Polaris pløyer elegant framover både med seil og maskin. Kjenner av og til hvordan det rykker til når vinden tar tak.

Der tror jeg jammen filosofen snek seg inn! Slik kan det gå når det er begrenset med aktiviteter, og det helst skal være mørkt for ikke å forstyrre nattesynet. Om ikke lenge skal det settes et brød i ovnen, og da blir det vaktskifte. Skal bli deilig å sove noen timer mens det er mørkt!

1 kommentar:

  1. Du er så flink å skrive!! Ser deg for meg der i bauen... :-)

    SvarSlett