tirsdag 21. mars 2017

20. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Og så ble det stille! Jeg våknet rundt kl.6 av at motoren ble startet. Det var fremdeles mørkt, så jeg la meg til å sove videre. Hadde tross alt lov å sove til kl.9, noe jeg også gjorde. «North», som gikk forbi oss på min nattevakt, var laaangt foran oss. Terje hadde snakket med dem på VHF-en, og de fortalte at de motorseilte. For en lettelse! Men da jeg fikk høre grunnen: generatoren feilet, og de hadde bare 9 liter drikkevann igjen, og fortsatt over 300 nm til Hiva Oa! Da forstod jeg! Å mangle vann i denne varmen er faktisk ganske farlig. Terje hadde foreslått at vi kunne gi dem vann, men de mente de hadde nok. Vi «køla på» for å innhente dem, og lyktes det utpå ettermiddagen. Nå går vi side ved side, slik at de bare kan rope på oss hvis de trenger noe. Vi vet hva det er å ha lite vann, men ikke såå lite.

Terje hadde vært busy hele natta. I tillegg til å utprøve forskjellige seilføringer, for så å kapitulere, hadde han bakt boller og laget yoghurt. Jeg får jammen alt rett opp i hendene!

1 kommentar:

  1. Ja det er spennende å følge med dere. Ser på YB trac at dere seiler/kjører side om side. godt det er noen som er fremme i tilfelle kanibaler :)

    SvarSlett