fredag 10. mars 2017

8-9. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Vooolare, o-oh, Cantare, o-o-o-oh… Nå flyr vi med vinden! Ble nesten litt redd, for den er kraftig, særlig om nettene når jeg har vakt alene. Da jeg ble vant til den, var det ikke så ille, for den er jevn og fin. I går hadde vi litt rotete sjø, så vi ble lengt litt rundt omkring, men det har rettet på seg. Nå går vi med jevnt over 7 knop. De andre vi sammenligner oss med, tok oss kraftig igjen forrige natt. Da hadde jeg «pyset» litt ut, og ville vi skulle redusere seilføringen. Var redd for squallene som pleier å komme om natta. Nå guffer vi litt på igjen. Tvilsomt om vi klarer å ta igjen forspranget de andre fikk, men vi havner i alle fall ikke lenger bak.

Livet om bord går sin gang. Vi spiser, vasker opp, sover, er med på radiorunden med de andre i følget vårt, leser litt, og nå er jeg begynt å hekle «Klompelompeblomster» som skal være gaver til småjentene vi kommer til å treffe på rundt på øyene i Fransk Polynesia. ARC og guidebøkene våre anbefaler at vi har med små gaver, som blyanter, farger og tegneblokker. Det hadde vi glemt å kjøpe, derfor lager jeg altså litt dollepynt til småjenter. Håper de andre i følget har tenkt på guttene!

Ved 16-17 tida i dag, fikk vi endelig fint besøk igjen. Det er lenge siden nå, men til gjengjeld var flokken STOR (Det må ha vært bort i hundre stykker!). De hoppet rundt båten vår, og Terje ropte til meg at jeg måtte finne telefonen og filme. Jeg ropte tilbake at jeg heller ville nyte synet selv, dessuten visste jeg ikke hvor telefonen var. Til slutt måtte jeg springe inn og finne den, og var redd delfinene var borte da jeg endelig kom ut igjen. Heldigvis var der noen igjen, og jeg filmet de som lekte seg rundt baugen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar