torsdag 16. mars 2017

14. - 15. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Vi har nå endret kursen igjen, og går direkte mot målet. Værmeldingen sier at det blir stille rundt Marquesas uansett når vi nærmer oss, så vi hadde visst lite å tape på det. Dagen i dag har vært forholdsvis stille, så det er lite å berette. Morgendagen skal visstnok varte opp med litt mer vind…

…og det gjorde den. Det økte jevnt utover dagen, og ettermiddag/kveld, lå vi på rundt 8 knop SOG og over. Vi har sett over 9 flere ganger. Det liker vi! Vindstyrken er fra 18-23 knop fra øst-sørøst.

I dag har vi vasket klær, laget yoghurt og bakt brød i tillegg til de vanlige gjøremålene vi har om bord. Nå er vaktordningen forskjøvet en time, fra kl. 21 – 9 om morgenen. Det er nå de mørke timene våre. Vi skal sette lokal tid på klokka når vi kommer fram til Marquesas. Foreløpig går vi etter Galapagos-tid, og det gjør også «roll-callen» vår. Roll-call er den daglige kontakten vi har over SSB-radio med World-ARC-flåten. VHF-en nytter det ikke å bruke. Den kan vi bare benytte når vi har visuell kontakt med en av de andre båtene.

1 kommentar:

  1. Hei,,vi følger med på reisen deres. Veldig bra blogg. Om dere ikke har denne værsiden så er den bra å følge med vinden på:
    https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-116.42,-5.03,676/loc=-110.974,-3.060

    Hilsen,

    Arild i Oslo

    SvarSlett