onsdag 6. juli 2016

 Onsdag 6.juli

Terje stod opp først i dag. Da jeg endelig kom opp i cockpiten, gjorde han meg oppmerksom på de  nyankomne naboene. Ja, hva er det med dem? Jo, den faren der, han har kadaverdisiplin på podene sine! Jeg snudde på hodet, og der stod en mann på dekk, med to gutter i 12-13 årsalderen. Han kommanderte, og guttene gjorde som han sa. Etter hvert gikk det over til ganske avanserte og vonde øvelser for guttene. Jeg husker at jeg kjørte trillebår med kattene da jeg vokste opp. Her var det “faren” som kjørte trillebår med guttene. Han holdt dem i beina og gikk avgårde med dem på dekk, men de fikk ikke gå med hendene, de måtte hoppe avgårde, fram og tilbake, fram og tilbake. Da de skulle strekke ut etterpå, satt de med føttene mot ripa og bøyde seg framover mot tærne. “Faren” la seg oppå den ene og bøyde ham framover helt til han gråt. Etterhvert ble vi klar over at her dreide det seg ikke om en familie, men om fire voksne mannfolk, og tre unge gutter som var sammen i en britiskregistrert seilbåt. Alle var russere! Jeg sa at jeg trodde det måtte være en treningsleir. Terje snakket med dem før de reiste. Da sa de at de skulle videre til Stromboli. Det var godt de dro, så jeg slapp å se behandlingen guttene fikk!
   Etterpå pakket vi for dagen, og dro avgårde mot Etna. Der fikk vi vist fram noe av det vi tidligere har opplevd, men denne gangen gikk vi opp til et krater, og det var ganske bratt. Vi brukte vel tre kvarter opp og ned igjen. Det var ikke fullt så varmt der oppe som det var nede ved havet og i innlandet. Vi bestemte oss for å kjøre rundt hele vulkanen, noe vi også gjorde. Stoppet i pistasjenøttenes hjemby, Bronte, og hadde pistasje-is og kaffe. Deretter spaserte vi rundt i byen. Kom til et erverdig skolebygg som var fullt av kulehull. På spørsmål om hvorfor det var det, fikk vi til svar at det var fra Mussolinis tid.
   Rundturen endte med den fine byen, Taormina, der vi spiste god middag. Desserten tok vi i båten. Nå har vi lagt en slagplan for morgendagen. Vi venter på et sim-kort fra UK. Det skal komme til marinaen, og holder oss egentlig litt fast her. Nå vurderer vi å kanskje dra i morgen allikevel.
   Tor har gått med solbriller hele dagen, og kvelden. Han sier det er fordi han vil se ut som en mafiaboss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar