fredag 15. juli 2016

Torsdag 14.juli

Denne dagen meldte jeg meg ut! Skuta forlot kaien 05.25. Det hadde blåst hele natta, og laget betydelig med bølger. Hadde egentlig ikke tenkt å stå opp, men siden det var såpass med bevegelse, visste jeg at jeg måtte ha litt mat for ikke å bli syk. Feilen jeg gjorde, var å gå til sengs igjen. Jeg skulle blitt oppe og ute, for resten av seilasen var jeg sjøsyk. Vi hadde stampesjø, og litt “feil” vindretning i forhold til der vi skulle, så det ble mye motor og lite seiling. Jeg lå til sengs helt til kl.16. Først da klarte jeg å spise og drikke.
   Terje måtte ringe flere marinaer i Trapani. Det var fullt i alle. Mange hadde tenkt det samme som oss, at skulle vi ha en bra havn å være værfast i, måtte det bli Trapani. Til slutt var det en som lovte oss oppankringsplass. Vi var da rett utenfor havna. Plutselig ble vi oppkalt over vhf-en. De ville sende en mann ut til oss for å lose oss inn. Etterhvert forstod vi at vi hadde fått plass i havna likevel. Vi ble lagt rett ved siden av en svær motorbåt. Det viste seg senere at samme motorbåt hadde laget kaos i mooringene ved å kaste ankeret sitt i dem, og at da vi skulle få mooring, klarte de ikke å finne de rette. Det var noe tilløp til dramatikk da vi skulle legge til. Svært mange deltok i operasjonen. Baugen vår var på full fart mot motorbåten, fordi vi hadde kraftig sidevind, og Terje fikk ikke bruke motoren på grunn av at mooringen gikk rett under båten vår. Han kunne kun bruke baugpropellen, og den var ikke kraftig nok til å holde oss. Da vi endelig var på plass, fikk Terje skryt for at vi hadde vært så samstemte og rolige. De har etterpå holdt på med å finne nok og riktig strøm til oss, så nå har vi på aircondition.
   Da vi skulle gå en liten kveldstur, så vi at vi egentlig lå ganske sentralt til. Det var kort vei til sentrum, og viste seg å være en riktig fin by med mye atmosfære. Vi gledet oss over at når det først var slik at vi måtte være her to-tre netter, så var det ikke det verste stedet, slik som f.eks. Riposto. Her var så mange isbarer, at det var vanskelig å finne ut hvilken som skulle gå av med seieren. Vi gleder oss til fortsettelsen. I natt kommer stormen! De sier likevel vi ligger i ei trygg havn, så vi håper de har rett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar