søndag 24. juli 2016

Søndag 24.juli

Værmeldingen sa at denne dagen skulle vi ha tordenvær og regn. Vi våknet til et nydelig solskinn, og ingen tegn til de dystre spådommene. Hadde søndagsfrokost, og etter at bilen var levert, hadde vi planlegging og avklaringsmøte. Det var mye som skulle drøftes og snakkes om, men vi var ferdige litt før 11. Vi bestemte oss for å ligge på svai på isola Maddalena første natt. Deretter ville vi gå sør på Corsica.
   Svein var styrmann størstedelen av dagen. Vi startet med motor, men kunne snart sette segl, noe vi syntes var deilig. Noen av oss måtte ha på spesialarmbånd, og etterhvert supplere med noen kule briller. Svein kommenterte noe med at det nesten var som å ha øyne i nakken….. i allefall i flere retninger :D
   Vi fikk beundre massevis av svære, flotte skip. Det ser ut til at Sardinia er in-stedet for denne kategorien fartøy.
   Etterhvert la vi merke til at det mørknet i den retningen vi kom fra, og snart hørte vi tordenskrallene. Så kom de første dråpene. Omtrent halve seilturen hadde vi regn, men ganske rolige vindforhold. Vi plukket ut ei oppankringsbukt på Maddalena. Da vi ville legge til der, kom en mann i lettbåt bort og sa at vi bare kunne ligge på bøye, men at vi i neste bukt kunne bruke eget anker. Vi valgte neste bukt. Middagen hadde vi satt på undervegs, så da vi hadde ankret opp, var den nesten ferdig. Da var også regnværet over. Etter middagen måtte Svein uti og bade. Vi andre hadde heller lyst å vente til i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar