tirsdag 19. juli 2016

Mandag 18.juli

Etter en lang og rolig nattseilas, gled vi stille inn i Villasimius på Sardinia. Fylte på litt drivstoff og ble geleidet til en plass for oss selv. Vi har nå lært at man ikke bare skal spørre om pris først, men også forlange å få det skriftlig. Hva priser angår, har de fleste italienere svært selektiv og dårlig hukommelse.
   Da vi hadde fortært frokosten, og en hel stund senere, pakket vi badetøy og gikk for å spise pizza (lunsj) før vi gikk på stranda. Terje og jeg har vanligvis ikke så god greie på strender, men vi kunne se at denne var flott! Aldeles krystallklart vann, nydelig sandbunn, og ypperlig badeplass for familier.Så har vi da heller ikke sett så mange strandselgere noe sted som her. De solgte de vanlige greiene, som solbriller, hatter og smykker. I tillegg var det noen som drasset rundt med hele klesstativ med strandkjoler. Dette var bare noen eksempler.
   Det var deilig å bade. Ikke så varmt som på Malta og Sicilia, men akkurat passelig for nordmenn. Vi klarte å holde ut i nesten to timer, men da var det faktisk meg som ville gå tilbake.
   Terje gikk for å leie bil, og vi ordnet oss for kvelden. Så skulle vi lete etter restaurantene vi var blitt anbefalt. Det var ikke helt lett! Til slutt fant vi en tilfeldig. Da var vi så sultne at vi gav opp den vi hadde reservert plass på via tlf. Det viste seg å være et bra valg. De sa vi var de første norske turistene de hadde hatt - ever! - Og de ønsket oss velkommen tilbake. Dette var siste kvelden Edel Marie og Tor var med oss. Vi er svært takknemlige og glade for at de har villet være med oss, og ønsker dem en fortsatt flott sommer videre. Tirsdag morgen, kl.05.30, skal vi stå opp og kjøre dem til flyplassen i Olbia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar