mandag 25. juli 2016

Mandag 25.juli

… men det var ikke så lurt dersom det var her vi ville bade. Kapteinen startet nemlig motoren 06.11, og ville vi bade da, måtte vi i tilfelle henge på slep. Natta var ikke særlig rolig. Jeg våknet flere ganger, og jeg hører rykter om at det var flere som ikke sov så godt. Vi fikk en flott, rød soloppgang, og morgenen startet ganske kjølig. Tone var styrmann i dag. Hun loset oss trygt mot Korsika, for jeg ville gjerne se Bonifatio.
   Heldigvis syntes de andre også at det var kjekt. Da vi skulle inn den trange åpningen, overtok kapteinen. Vi andre knipset i vei, og vi så snart at det ville ta lang tid å legge til og gå i land, for det var mange båter, og store båter der inne. Vi snudde “på en femøring” og gikk ut igjen. Så satte vi kursen mot Menorca. Nå blir det nattseilas igjen, og trening for den store over Atlanteren. Vi fikk raskt en OK vindretning og kunne igjen seile.
   Jeg stekte pannekaker, og Terje satte brøddeig. Begge deler var vellykket.
   Kl.21.00 fikk Terje en sværing på kroken. Jeg håpet inderlig at han ikke fikk den inn, noe han heller ikke gjorde. Tone fotograferte, men det viste seg at det ikke var noe der som kunne bevise den store fangsten.
   Vi delte vaktene mellom oss slik at Svein og Tone fikk første del, kl.23-03, og Terje og jeg kl.03-07. Da vi kom opp, var sjøen ganske røff. Vi hadde vind og strøm mot oss, og kunne se at de nyankomne følte ubehag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar