tirsdag 12. juli 2016

Mandag 11.juli

Første våkne øyeblikk, var 2.30. Da hadde en av seilbåtene inne i bukta vandret bort mot oss, og lå og dunket i lettbåten. Terje startet motoren og flyttet oss til en annen plass. Han satt vakt resten av natta, dvs han sov oppe i cockpiten. Det blåste litt i natt, og vi hadde faktisk noen regndråper.
   Startet motoren 6.30. Har lagt opp til dagseilas til Sicilia igjen. Ingen vits i å slite oss ut ved å gå om nettene. I dag havnet vi i en skilpaddestim. Tor mente det hadde “reve me skilpaddesuppa t middag!” Vi fikk i allefall noen bilder, selv om vi måtte gå i sikksakk mellom de, og de dukket da vi kom nær.
   Vi har gått i medvind, for motor, og det har føltes vindstille og veldig varmt. Jeg var like ille plaget av varmen som den første dagen på Gozo, Malta. La til i Licata, Sicilia 17.10. Deilig å koble til strøm for å få avkjøling igjen. Skalket alle luker, så gutta kunne spyle båten, mens vi var inne for å klargjøre oss til innkjøpsrunde. Har spist rent i kjøleskap og fryser. Edel Marie bakte kringle undervegs, og måtte improvisere på oppskrifta. Det ble fint mel blandet med grov spelt, men kringla ble nydelig god. Ikke ble vi så fort sultne heller. I Licata er det heller ikke mafiapriser i båthavna. Det koster en fjerdedel av prisen i Riposto (Risotto, som er navnet Tor gav den!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar