tirsdag 12. juli 2016

Tirsdag 12.juli

Det er varmt på Sicilia nå! Vi har opplevd 39 grader i dag, kanskje tidvis mer. Vi har spøkt med at vi gladelig sender 10 grader nordover. Fremdeles ville vi hatt det varmt. I natt sov i alle fall jeg veldig godt, og lenge. Tror jeg var i dusjen halv åtte. Og så var jeg plutselig frisk fra alle plagene jeg har slitt med de siste dagene. Nakken er ikke vond lenger, og den begynnende halsbetennelsen borte. Er så takknemlig og glad.
   Første del av dagen, ble for Terje sin del brukt på å ordne ting (jeg kaller det kontorarbeid). Vi blir ikke sure for det, for han er så dyktig og flink, og ordner til så mye kjekt for oss. I mens gikk Tor og ordnet med leiebil. Vi hadde hørt om Agrigento, og en tempelhøyde som var der. Den hadde vi lyst å se. I mens sammenlignet vi Sicilia med Malta. Der er stor forskjell på kulturen. Her flyter søppelet, med unntak av på turiststedene. De fleste bilene er dunket, og det brenner overalt. Jeg fatter ikke at de tar det så kuli! Det er jo så tørt!
   Som på alle turiststeder, er det en parkeringsplass, billettsalg, suvenirsalg og mat. Denne gangen hadde vi spist på Burger King. Den intense heten vi hadde, gjorde at vi ikke så syn på å gå 2km i motbakke, for så å gå ned igjen. Vi tok taxi opp, og gikk ned. Det var veldig flott å se, men jeg var nok litt tatt av varmen, så jeg fikk ikke maksimalt utbytte av det. Da vi kom ut igjen, foreslo Tor at vi skulle se Teatro Pirandello nærheten. Han ble nedstemt av damene. Vi ville ha en dukkert. Terje kjørte oss til stranda, og vi fikk bade mens han satt vakt ved tingene våre. Selv avslo han å bade.
   Nå lages middagen på restaurant Aurora Polaris. Kvelden er vakker og stille. Hjemme har dere det lyst ennå, mens her mørkner det. I dag er jeg glad for det, for da blir det kjøligere.

3 kommentarer: