søndag 17. juli 2016

Lørdag 16.juli

Vinden var oppe i 32 knop inne i havna i dag morges, kanskje var den sterkere. Det var ikke tale om å dra i dag heller! Etter frokost, som var sen, bestemte vi oss for shopping i Trapani. Gikk mot bussholdeplassen og ventet. Der kom bussen! Vi skulle til sentrum. Der er sentrum, pekte bussjåføren, underforstått: pell dere ut og gå! - Og vi gikk og gikk! Handlegata er lang, og det var en time til butikkene stengte. Men vinden var på vår side, - heldigvis! Vi fikk fin kjøling, og det var helt perfekt for en lang spasertur.
   Først trålet vi hele handlegata uten å gå inn noe sted. (Kapteinens strategi) Så ble butikkene scannet, og vi kunne gå til aksjon. Problemet var bare det at når butikkene tok siesta kl.13, og vi var klar for lunsj, så stengte alle spisestedene også. Resultatet ble at vi måtte gå i retning sjøen for å se etter et sted for å få mat. Endelig inne fikk vi nå bestilt oss noen hamburgere. De hadde også et rikholdig utvalg av is. Den berømte appelsinisen hadde de ikke, men mye annet godt.
    Etter maten gikk vi igang igjen, med friskt mot! Det var Tor som handlet mest i dag! Salg var det over alt, og butikkene skiltet med 70% avslag. Først kjøpte han sandaler! Så var det jakker. Etterpå ville han ha en “speedo” med solnedgang på (for nattbadingen, må vite) Fruen var ikke helt enig, så den måtte han gå fra. :) Damene kjøpte vesker og prøvde sko, - mange sko! De prøvde mange klær også, uten å handle. Kapteinen bare gikk og gikk. Tror han prøvde noen klær og sko han også, men han var mest fornøyd med alle skrittene han fikk, særlig siden han med leiebilen i går, lurte på om alle fire som skulle sitte i bilen hadde samme størrelse som han (tror han brukte uttrykket “amerikansk” størrelse. Vi leide en Fiat Panda) Det var visst ikke helt riktig at gutta ikke handlet mer, for de gikk i et ubevoktet øyeblikk inn i en knivbutikk. Der handlet de hver sin saks. (Får ikke vite hvilken)
   Det ble visst mer enn nok trim i dag, så Tor påkalte en taxi for å frakte oss til nærmeste supermarked i nærheten av marinaen. Nå lages det middag i båten, for i morgen tidlig har vi tenkt å begi oss ut i bølgene igjen, og jeg må huske plasterlappen bak øret. Da kan dere ikke regne med bloggoppdatering før vi kommer til Sardinia. Håper AiS-en virker, så dere kan se oss på kartet!

3 kommentarer:

  1. Uff så frekk han m leiebilen var. Kapteinen tok d nok fint. Gode beskrivelser om dagliglivet. Føler jeg er med . Takk for god info.

    SvarSlett
  2. Gleder meg til å lese i kveld. Du skriver så levende, Pia.

    SvarSlett
  3. Takk for at dere gir tilbakemelding! Det motiverer jo meg også :)

    SvarSlett