lørdag 9. juli 2016

Fredag 8.juli

Jeg hadde satt meg fore å stå opp til vaktavløsning kl 4 om morgenen. Da jeg kom opp i cockpiten, var det fortsatt mørkt. Kapteinen hadde nettopp sovet et par timer, og nå var det Tor og Edel Marie sin tur å sove. Vi satt sammen i to timer, men da det lysnet, og sola stod opp, fikk kapteinen legge seg.
   Vi kom inn til Gozo kl. 9.30. Da alle formaliteter i marinaen var unnagjort, tok vi en “hopp på og hopp av” rundtur på øya. Det viste seg å være ei øy med mye bebyggelse og store katedraler, folketallet tatt i betraktning. På spørsmål om hvorfor, svarte beboerne at svært mange nå flyttet til hovedøya.
   Det beste avhoppet var nok der vi fikk avkjølt oss i sjøen. Der var flotte grotter, med naturlige basseng som vi badet i. Etter badet, hoppet vi av ved citadellet. Jeg og Edel Marie kjøpte billetter til å gå inn i katedralen der. Den var fullt på høyde med Vatikanet i utsmykning. (Kanskje litt subjektivt).
   Etterpå fikk vi mennene med oss i baren. Siste busstur satt vi på taket, på første benk, og fikk god utsikt over landskapet med matdyrking, smale og ryddige gater og tidvis dårlig veidekke.


Torsdag7.juli

Spennende dag! Ville vi få forsendelsen fra UK, eller måtte vi legge en ny plan? Jeg fikk med meg Terje, slik at vi kunne få fylt tanken på leiebilen og levert den, kjøpe brød til frokost og spørre etter SIM-kortet som vi via tracking visste ikke var så langt borte. Alt viste seg å være vanskelig å få til. Folk på Sicilia begynner ikke dagen så tidlig som oss. Vi kom ikke tilbake før det var gått nærmere en og en halv time, og da hadde vi bare handlet brød!
  Fikk i allefall spist, og etterpå gikk jeg og Edel Marie for å handle og bade. I det vi forlot piren vi lå på, kom Danny Wise med en kompis. Han hilste, og kommenterte at jeg var uten “my father”. Så fikk Edel Marie se at det stemte det hun hadde lest i bloggen.
   Da vi kom tilbake, sa hun: Nå er Danny Wise i båten! Og ganske riktig, der stod det to par sko på piren, og i det ene paret stod det navnet/logoen hans. Terje hadde sett og snakket med ham, og invitert ham inn for å vise hvor hvit og flott sofaen var blitt etter at jeg hadde fulgt rådene hans. Det ble en masse tøysing rundt det, og da det ble snakk om Federal Express som skulle levere pakken, ville Danny ordne det også.
   Enden på visa ble at pakken kom, og vi kunne endelig dra. Vi bestemte oss for å seile direkte til Malta, eller Gozo, som naboøya heter. Måtte gå med motor hele tida, for der var ikke vind. Flere ganger i løpet av den strekningen, kom det delfiner.
   Mennene ordnet det slik at de skulle skifte på vaktene, slik at damene fikk sove. Edel Marie valgte å sitte vakt sammen med de, og jeg valgte å sove - fra kl 22.

1 kommentar:

  1. Det hørres herligt du! Fortsatt god tur :-) Klem fra Kari Anita

    SvarSlett