lørdag 2. juli 2016

Lørdag 2.Juli

Vi hadde ikke helt bestemt hva vi skulle gjøre i dag. Terje lurte på om vi skulle dra til Catania, men jeg ville heller være her, og kanskje dra i morgen. Så kom jeg på at det er jo søndag i morgen! Vi kunne da ikke dra inn i en by med stengte butikker! Så vi ble her. Terje dro fram symaskinen i cockpiten, og begynte å lappe på flagget. Det begynner å bli litt frynsete i kantene. Jeg gikk nedenunder for å holde på med andre ting. Jeg hørte Terje snakke med noen, det gjør han jo ofte, men denne gangen var det veldig nært. Jeg gikk opp trappa, og der satt en fremmed mann som straks reiste seg og hilste. Han lo litt, og sa han måtte se nærmere på denne mannen som satt i en seilbåt og sydde. Han lurte litt på ansettelsesforholdet, om jeg var sjefen, og Terje lakeien. Han sa at han drev i samme bransje, derfor ble han nysgjerrig.
  Etterhvert gikk det opp for oss, at det ikke var “hvermannsen” vi hadde med å gjøre. Han var haute couture-designer, med hovedkontor i Milano. Han hadde designet klær for Ronald Reagen, Putin, Diana, Ghadaffi sin frue og døtre, og mange andre kjendiser. Totalt hadde han over 1600 ansatte. I denne marinaen hadde han en Boutiqe, som han lurte på om vi hadde vært i, noe vi selvfølgelig ikke hadde! Han hadde lyst å se inni båten vår, og vi fikk noen gratis råd om hvordan vi burde friske opp fargene i innredningen. Han var imponert over hvor romslig den lille båten vår var. :-D Før han gikk, omtrent ved middagstid, inviterte han oss til Boutiqen sin. Vi kunne komme anytime, for oss ville der holdes åpent. Han hadde vært her i 5 år, men aldri før truffet noen som oss (uvitende bondeknøler), selv sa han: hyggelige mennesker.
Vi avtalte å treffe ham etter lunsj, og noen minutter etter kl. 14 var vi i Boutiqen. Han viste oss alle de fine tingene, vesker, skrin, beautybager, sko, kjoler, kåper, sjal og smykker som han hadde fått laget. Alle ting var laget av eksklusive materialer. Den ene weekendbagen var av grønt alligatorskinn, med 300 gr ekte gull på lås og beslag, med den prislapp på ca 50.000 EUR (450.000 NOK). Han tok på seg hvite hansker da han skulle åpne veskene og vise oss hvordan de var inni.
  Han hadde med mange bortskjemte folk å gjøre. Folk som overhodet ikke spurte etter priser. Han kunne tenke seg å ha en boutiqe i Norge også, men vi kunne ikke helt se for oss kundekretsen hans. Eneste mulighet måtte vel være i Oslo? Han viste oss videoer av sine kreasjoner og moteshow, og navnet hans var Danny Wise. I skrivende stund sitter jeg med lesebrillene mine som han fikk låne da han var på besøk i Aurora Polaris. (Burde kanskje ramme dem inn?);-) Før vi gikk, trykket han oss i hånda flere ganger.
  Skulle ha skrevet dette sammen med Terje, for han husker så mange flere detaljer enn jeg gjør. Nå ligger han i senga og sover. Han har fått i seg et eller annet som har gjort ham syk. Håper han sover det av seg, for nå har han knyttet kontakt med noen maltesere som ligger ved siden av oss, og som jeg må underholde i hans fravær. ;-)
For dere som ikke vet noe om denne mannen: https://www.youtube.com/user/DW914


1 kommentar:

  1. Jeg sitter her og leser høyt for Stein og vi ler godt! Dagen i dag er snart over. I morgen skal vi feire 35 års bryllusdag :) Husker godt de gode Napoleons kakene vi koste oss med i fjor på Aurora polaris den 4. Juli :-))

    SvarSlett