onsdag 6. juli 2016

Edel Marie og Tor

Tirsdag 5.juli

Leiebilen var bestilt til kl.9.00. Edel og Tor skulle komme om kvelden, og vi skulle hente dem i Palermo. Kjøreturen ville ta 2,5-3 timer. Jeg fikk montert kjørecomputeren, lagt inn adressen, og deretter klarte vi endelig å finne veien ut av Riposto. For å si det slik, er det ikke opplagt og innlysende at vi må kjøre slik og sånn for å komme ut. Skiltingen er dårlig, og hovedvei ser ut som bakgater. Elendig kvalitet, med andre ord. Motorveien var OK, men med broelementer på pillarer, slik at kjøringen fikk en svilleeffekt.
   Sicilia er varm i midten, og det er mange kornåkre. Det så ganske magert ut på avkastningen. Rundt Etna derimot, var det frodig og grønt. Mange oliventrær, frukttrær og vingårder. Etter en tids kjøring, husker ikke hvor lenge, passerte vi en outlet. Da våknet gemalen. Om jeg hadde lyst å være der? Tja, kunne jo alltids det! Vi snudde, måtte kjøre litt tilbake, og der, midt i ørkenen, lå en outlet-by med et svært areal av parkeringsplasser! Et eldorado for …..(jegsierikkehvem). Det startet med Nike, og så fortsatte det oppover med Lacoste, Versace, Gucci, MK, Dolce y Gabbana, og jeg husker ikke alle…. Det var varmt som i en bakerovn. Fontener med kald vanndamp sørget for at kundene ikke skulle bli overopphetet, og alle butikkene var kraftig nedkjølt. Hver gang jeg kom ut på gata, sved varmen i huden, så det gjaldt om å holde seg innendørs. (Det var det nok noen som hadde tenkt ut før oss!)
   Da vi dro derfra, 3 timer senere, var det to varme topper, og ei stekepanne som det eneste utkomme. Termometeret viste 38 grader, men jeg er overbevist om at det må ha vært mye varmere! Jeg var ikke i humør for noen handel, selv om alt skulle ligge til rette for det.
   Vi kom oss til Palermo rett før Tor og Edel Marie skulle lande. De hadde litt trøbbel med bagasjeutlevering, men ellers gikk det greit. Det var omtrent en time igjen med dagslys, resten av tilbaketuren var i mørke. Vi var sent tilbake, derfor ble skrivingen noe forsinket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar