lørdag 23. juli 2016

Tone og Svein Nybø

Lørdag 23.juli

I morges var det gråvær, herlig regn, perfekt for dagens gjøremål. Etter frokost, gikk kapteinen i gang med spyling av hele båten. Kaptinnen tok det innvendige. Det måtte shines opp til neste par ut. Det vi ikke tenkte på, var at når det regner her, blir det ikke nødvendigvis kaldt. Og så var det dette her med luftfuktigheten! Det dryppet og rant av oss begge to, og så tørket det ikke! Det ble en prøvelse på tålmodigheten hos oss begge. Midt i strabasene, hørte kaptinnen at det sildret og rant et sted inni båten. Vi ble enige om at lyden kom fra under en av gulvlukene. Under den ene, oppå vanntanken, var det vann! Så gikk en alarm. Ei av vannpumpene virket ikke! Kaptinnen sjekket kontrollpanelet, og så at gråvannstanken var full. Vi fikk i alle fall tømt den. Så måtte kapteinen pumpe ut vann manuelt.
   Etterpå leide vi bil. Vi skulle hente Tone og Svein, men først skulle vi handle mat og stue inn i alle tomme rom. Det ble noen diskusjoner undervegs, - hva skulle kastes, og hvor skulle ting og mat lagres. I tillegg ble det litt ampert fordi søppelet måtte sorteres i denne havna, og det faktisk ganske mye! Det var papir, papp, vått avfall, glass, metall, plast (alt på italiensk, og kaptinnen visste ikke hvilken dunk som var restavfall)!!! Vi hadde ikke mer enn tid og sted, og så måtte kapteinen ha seg en dusj før vi skulle hente våre atlanterhavskrysservenner på flyplassen i Olbia.
   Tone og Svein hadde reist lenge, og vi bestemte oss for å spise på en italiensk restaurant før vi gikk i båten. Da vi endelig kom oss ombord, måtte vi heise ARC-2016 flagget. Det skal nå henge oppe resten av dette året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar