lørdag 16. juli 2016

Fredag 15.juli

Leiebilen kom kl.8.30. Vi startet på fisketorget, og havna var full av fiskebåter som ikke gikk ut pga dårlig vær. Tilsynelatende må noen allikevel ha vært ute, for der var endel fisk og skalldyr til salgs.
   Neste post var salttørking. Vi besøkte et museum for salttørking, og fikk god informasjon om prosessen fra gamle dager. Fikk se de eldste redskapene som ble brukt til formålet. Hovedpoenget var at saltet inneholdt de naturlige bestanddelene som finnes i havet. Ingenting ble bleket eller vasket bort, og de poengterte at nettopp dette saltet var bedre for kroppen enn raffinert salt er. Vi kjøpte da også med oss litt, så får folk være enige eller uenige i om det er “vist eller galt” med slike konklusjoner som lokket oss til å kjøpe. Her strides nok også ekspertene!
   Vi kjørte tilbake til Trapani og videre mot Valderice, hvor vi spiste lunsj på en gourmet-restaurant. De hadde spesialisert seg på pastaretter, og serverte oss en nydelig forrett med oster og skinke med diverse tilbehør. Hovedretten (pasta) var godt det også, men jeg tror Terje og Tor var mer fornøyd med sine retter enn fruene var med sine.
   Gode og mette fortsatte vi mot et friluftsområde som skulle ha mange flotte små strender. Før vi kom så langt, måtte vi fotografere det opprørte havet som vi venter skal legge seg før vi drar videre mot Sardinia. Vel framme ved friluftsområdet, oppdaget vi at det var en to timers fottur, og at det kostet noen euro/person å gå dit. Da snudde vi. Klokka var blitt 16, og vi hadde egentlig mer vi ville gjøre før det var mørkt.
   Vi snudde mot Trapani igjen, og kjørte mot gondolbanen som gikk til topps fra byen. Jeg forkynte høyt og tydelig at det ville jeg ikke være med på i denne vinden. Heldigvis så den ut til å ikke gå heller, så vi kjørte til toppen. Der viste det seg at det var en gammel borg (slott) og en middelalderby (1300-tallet) med kirker og nydelig brostein i gatene. Fortsatt bor det folk der oppe. Vi trengte å komme oss inn i varmen, for nå er lufta rimelig kald, bare 24 grader. Vi kjøpte varm sjokolade med krem, og litt kake på deling. Vi hadde parkering til ca 21.00, men det var så kaldt at vi skyndte oss inn i supermarkedet, ei lita sjappe, hvor vi fikk kjøpt oss 1kg kaffe i hele bønner. (Vi gikk tom for norsk kaffe i dag)
   Vel nede igjen, fikk vi bekreftet at båten fortsatt lå der uten skader. I morgen har vi tenkt oss en rolig dag på byen i Trapani.
   Terje skulle legge bilder på bloggen, men nå sover han. Det er ikke gjort i en håndvending å legge bilder her, for det brukes så mange apparater, og jeg er ikke så god til slikt, derfor blir det bare kjedelig tekst.

2 kommentarer:

  1. Dette er ingen kjedelig tekst. Det er så spennende og kjekt å lese!! Håper det går bra med dere i vinden! :)

    SvarSlett
  2. Det gjør det! Det var faktisk en fordel med vinden, for da kom vi raskere fram! Nå er vi på Sardinia.

    SvarSlett